Minder straatfeesten tijdens Gay Pride Amsterdam om overlast in te perken

Tijdens de Amsterdam Pride zullen er dit jaar minder straatfeesten zijn. Dit om klagende binnenstadbewoners tegemoet te komen. Als je het mij vraagt, is Koningsdag dé dag waar het om overlast gaat, maar daar zal niemand zijn handen aan durven branden … Hoe dan ook, de organisatie van de Pride neemt een aantal maatregelen. Op het Rembrandtplein, de Paardenstraat, langs de Amstel en bij de Stopera blijft het stil.

In plaats daarvan wordt de Dam het kloppend hart van het roze festijn. Naast het Amstelveld en de Westermarkt zijn dit de enige locaties waar buiten gefeest mag worden. Het schijnt voor bewoners niet genoeg te zijn: bewoners rond het Amstelveld gingen er maandagavond over tekeer, toen de gemeente een voorlichtingsavond hield over de voorgenomen plannen.

De Pride Walk vertrekt dit keer vanaf de Dam en voert naar het Vondelpark. De Canal Parade is met honderdduizenden toeschouwers een van de grootste jaarlijkse publiekstrekkers van de hoofdstad. Een jaarlijks festijn van verdraagzaamheid, maar de organisatie neemt het zekere voor het onzekere en neemt ook hier maatregelen. De vaarrichting wordt omgekeerd (om gaten in de parade te voorkomen) en achter de botenparade kunnen geen bootjes meer meevaren. Nogmaals: ook niet iets voor Koningsdag…?

Zaterdag 17 juni beleeft Utrecht haar eerste Canal Parade en andere steden volgen. Kijken hoe het er dáár aan toe gaat … Amsterdam is niet heilig. De hoofdstad is – helaas – al lang geen bruisend homo-Mekka meer, maar meer en meer het domein voor Airbnb-(ver)huurders, juppen, expats en anderen die veel te besteden hebben, op Koningsdag uit hun dak gaan, maar de roze medemens geen feestje lijken te gunnen… Of chargeer ik nu?

Lees ook:Amsterdam Gay Pride: gemeente luistert naar klagende bewoners
Lees ook:D66: Prinsengracht moet volgend jaar tijdens Canal Parade autovrij zijn
Lees ook:Bewoners Prinsengracht ‘helemaal klaar met Canal Parade’
Lees ook:Amsterdam Canal Parade – eindelijk blijft het een keer droog!
Lees ook:Amsterdam Gay Pride achtste op lijst ‘Beste Gay Prides’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Minder straatfeesten tijdens Gay Pride Amsterdam om overlast in te perken

  1. Peter

    Anders dan de Telegraaf berichtte, zal in de Paardenstraat (bij Vivelavie) wel weer gewoon een straatfeest zijn, zo blijkt uit de vergunningaanvraag. Ook in beide delen van de Reguliersdwarsstraat zal weer een straatfeest zijn, in het westelijke deel net als vorig jaar kleinschalig van opzet, zie: http://www.reguliers.net/nieuws.php?id=2017-03-23

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>