OBA & Pink Diemen presenteren ‘Monument van Trots’

IMG_20160505_154952Al dertig jaar is het Homomonument in Amsterdam een ‘levend monument’. Het is een dynamische plek van ontmoeting, herdenking, protest en festiviteiten voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, personen met een intersekse conditie (lhbti’s) en voor hun familieleden, vrienden en supporters. Regisseur Sebastiaan Kes maakte daarover de documentaire ‘Monument van Trots’. Op woensdag 17 januari organiseert Stichting Pink Diemen in samenwerking met OBA Diemen een avond rondom deze documentaire.

Documentaire

In de film toont Sebastiaan Kes de emancipatiestrijd van de Nederlandse LHBT-beweging in heden en verleden. ‘Monument van Trots’ geeft een beeld van de diversiteit van de hedendaagse LHBT-gemeenschap en benadrukt de ononderbroken relevantie van het Homomonument. Film + expositie ‘Monument van Trots’ krijgt zijn Diemen-première op woensdag 17 januari 2018. Aan de documentaire is een speciale expositie gekoppeld, die te zien is in OBA Diemen, Wilhelminaplantsoen 126. De expositie is te zien van 17 januari tot 13 februari 2018 in OBA Diemen.

Programma 17 januari 2018

• 17.30 uur – 18.00 uur: inloop OBA Diemen • 18.00 uur – 18.45 uur: opening tentoonstelling door Jeroen Klaasse, wethouder kunst en cultuur Diemen. Aansluitend rondleiding langs de tentoonstelling in OBA Diemen

• 19.00 uur – 20.15 uur: filmvertoning ‘Monument van Trots’ bij Theater De Omval / Grand Café Blauw

• 20.15 uur – 20.30 uur: Q&A met regisseur en hoofdrolspelers. Aansluitend borrel, verzorgd door OBA en Pink Diemen

De avond is vrij toegankelijk.

Lees ook:Filmpremière ‘Monument van Trots’ dinsdag 5 september op Homomonument
Lees ook:Filmpremière ter ere van 30 jaar Homomonument
Lees ook:Homomonument viert 20e verjaardag
Lees ook:Tentoonstelling Monument van Trots
Lees ook:Diemen sluit zich aan in rij Regenbooggementen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>