Rubriek: Sport & gezondheid

Bewegen, lekker lijf en hoe goed te houden

Decreet Trump: transgenders scholen VS terug bij af

De Amerikaanse president Trump heeft woensdagavond per decreet een streep gehaald door het transgenderbeleid van zijn voorganger Obama. Op openbare scholen moeten transgenders weer naar de wc die overeen komt met hun daadwerkelijke geslacht. Daarnaast worden ook regels ingetrokken over de manier waarop scholen namen en geslacht van transgenders moesten gebruiken.

Lees verder...

Rapper Ismo alsnog veroordeeld voor belediging homo’s en Joden

Het Openbaar Ministerie (OM) was het niet eens met de vrijspraak die de Bredase rapper Ismo kreeg en ging bij het gerechtshof Den Bosch in hoger beroep. Ismo werd alsnog veroordeeld: hij moet alsnog 1500 euro boete betalen of 25 dagen achter de tralies (waarvan 500 euro of 8 dagen gevangenis voorwaardelijk) en hij moet de song

Lees verder...

Deelname ‘Team Orange’ aan Sydney Mardi Gras parade 2017

De Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigingen in Australië zullen op zaterdag 4 maart met trots deelnemen aan de 39ste  Sydney Mardi Gras parade. Nederland zet zich wereldwijd in om de rechten en veiligheid van LHBTI’s te verbeteren. Met de slogan ‘My Pride Worldwide’, zal een in het oranje geklede groep van 70 enthousiaste Nederlandse en Australische vrijwilligers

Lees verder...

De wereld op zijn kop: geen geregistreerd partnerschap mogelijk voor Britse hetero’s

Britse heterokoppels blijken zich niet als partners te kunnen laten registreren. Britse homokoppels kunnen dat sinds 2005 wel. Vandaag ving een heterokoppel uit Londen bot: zij waren naar de rechter gestapt, omdat hen in 2014 een geregistreerd partnerschap was geweigerd. Het koppel in kwestie voelde niets voor een trouwerij, maar wilde hun relatie wel officieel vastleggen.

Lees verder...

Tweede Kamer krijgt petitie voor betere transgenderzorg

Vandaag overhandigde Principle 17 het rapport ‘Transgenderzorg in Nederland’ aan de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport, samen met een verzoekschrift met knelpunten en aanbevelingen en een (voorlopige) lijst met handtekeningen van de online petitie ‘Uitbreiding in plaats van inkrimping transgenderzorg’ (klik hier).

Lees verder...

Arie Boomsma & Women’s Health presenteren videocampagne ‘Stronger than your boyfriend’

Women’s Health, Arie BoomsmaArie Boomsma (Vondelgym) en Women’s Health hebben de handen ineengeslagen voor de videocampagne ‘Stronger than your Boyfriend’. In deze videocampagne laten ze zes van de sterkste vrouwen van Nederland aan het woord en zien we hoe ze trainen. Deze vrouwen zijn trots op wat hun lichaam allemaal kan, maar krijgen van de

Lees verder...

Maandag 20 februari: lancering TransVote!

Voor het eerst in de geschiedenis kan er bij de Tweede Kamerverkiezingen (15 maart) op transgender kandidaten worden gestemd. Maandag 20 februari wordt de website TransVote! gelanceerd, waarop de verschillende transgender kandidaten hun plannen en ideeën   kunnen voorstellen en wat politiek partijen aan trangender-emancipatie willen gaan doen.

Lees verder...

Bodybuildster en wresler Nicol Bass (52) overleden

De Amerikaanse vrouwelijke bodybuilder en wrestler Nicole Bass is in haar woonplaats New York overleden. Ze werd 52 jaar. Dat heeft haar vriendin Kristen Marrone op Facebook bevestigd. Bass werd professioneel worstelaar in 1998 na een carrière als bodybuidster. De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld.

Lees verder...

Finse homo’s kunnen eerdaags eindelijk ook trouwen

Het Finse parlement had in november 2014 al ingestemd met openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht en de Finse president had de wet ook al ondertekend, maar trouwlustige homo’s en lesbo’s moesten geduld hebben, omdat het parlement moet eerst een reeks wetten moest aanpassen voor deze nieuwe wet van kracht kon worden.

Lees verder...

Moordenaar Els Borst voor de rechter: 8 jaar cel en dwangverpleging geëist

Bart van U, de man die Els Borst begin 2014 (en zijn eigen zus Lois een jaar later) met tientallen messteken om het leven bracht, staat voor de rechter. Els Borst was de minister die de combinatiethearapie in ons land versneld toeliet, wat de redding voor veel aidsslachtoffers zou betekenen. Vandaag is opnieuw 8 jaar

Lees verder...

Marine Le Pen wil ‘homohuwelijk’ in Frankrijk afschaffen

De Franse extreem-rechtse Marine Le Pen (Front National) wil het ‘homohuwelijk‘ afschaffen. Koppels van hetzelfde geslacht mogen wel samenlevingscontracten afsluiten,maar elkaar niet officieel het ja-woord geven, als het aan haar ligt. Ze is kandidate voor de Franse presidentsverkiezingen dit jaar; op 23 april is de eerste stemrond en op 7 mei de tweede.

Lees verder...

Politie zoekt getuigen mishandeld homostel Amsterdam

In Amsterdam werden half oktober twee homo’s na een uit de hand gelopen discussie mishandeld op de pont achter het Centraal Station. De twee mannen van 51 en 55 jaar werden uitgescholden. Een van beide slachtoffers werd tegen de grond geslagen en meermaals in het gezicht getrapt. Een van de slachtoffers deed dinsdag zijn verhaal bij Opsporing Verzocht.

Lees verder...

OM vervolgt mannen die anti-homoflyers in Amsterdam verspreidden

De drie mannen die vorig jaar november werden aangehouden voor het verspreiden van de antihomo-flyer in Amsterdam, worden door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd: een 39-jarige Rotterdammer en twee mannen van 29 uit Den Haag. Ze wilden er naar eigen zeggen een discussie mee ontketenen, iets dat volgens een woordvoerder van de politie ‘wel gelukt is’.

Lees verder...

Hepatitis A terug in homoland – nu ook in Nederland

Sinds eind 2016 wordt er weer hepatitis A gevonden onder Nederlandse mannen die seks hebben met mannen (MSM). De zeer besmettelijke leverziekte maakte al een opmars onder MSM in andere Europese landen. Vaccinatie tegen hepatitis A is mogelijk. In de afgelopen jaren zijn er uitbraken van hepatitis A onder homoseksuele mannen in grote steden waargenomen. Het

Lees verder...