Rubriek: Media & literatuur

Alles op de buis en in boek

Uit de Kast na drie jaar terug op tv

Na drie jaar afwezigheid komt Uit de Kast terug op televisie! In dit programma volgt presentator Klaas van Kruistum homoseksuele jongeren bij hun coming out. Het doel van de serie is om meer inzicht te geven in de belevingswereld van homoseksuele jongeren en de zaken waar zij tegen aan lopen. Ook hopen we bij te

Lees verder...

Topfotografen door mannelijke modellen beticht van seksueel misbruik

Topfotografen Mario Testino en Bruce Weber zijn beticht van seksuele intimidatie. Dat beweren vijftien mannelijke modellen in The New York Times, overigens zeker twintig jaar na dato: het misbruik zou zich hebben afgespeeld in de jaren ’90. Beide fotografen ontkennen de aantijgingen, maar uitgever Condé heeft de samenwerking opgeschort.

Lees verder...

LGBT+ Radioshow Kulti Kulti #54

Het radioprogramma KULTI KULTI brengt een persoonlijke, bevlogen en intieme melange van rubrieken: interviews, culturele tips, klankbeelden, audiocolumns en poëzie. Geassembleerd en gepresenteerd door Robert Weijers voor MVS Gaystation, iedere tweede zaterdag van de maand tussen 19 tot 20 uur op Salto StadsFM en daarna op ieder gewenst moment terug te luisteren via KULTIKULTI.NL (bron: persbericht).

Lees verder...

Boekpresentatie van Zwijgplicht | zondag 19 november vanaf 14:00 uur

In de historische familieroman Zwijgplicht beschrijft Theo Stokkink de gevolgen die artikel 248bis heeft gehad voor homoseksuelen. In het bijzonder van een kandidaat-notaris die leefde aan het begin van de vorige eeuw. PROGRAMMA 19 NOVEMBER  De auteur zal een aantal fragmenten voorlezen waarna een forum met o.a. Gert Hekma, Coos Huijsen, Anna Tijsseling en John Welbergen onder leiding

Lees verder...

Doe mee: workshop autobiografisch schrijven voor vrouwen

Er is nog plaats in de cursus autobiografisch schrijven voor vrouwen, getiteld ‘Atlas van een verzonken landschap’. Start: 14 november in Amsterdam. Tijdens deze cursus ga je op ontdekkingsreis in je verleden. Aan de hand van korte schrijfopdrachten zul je voorvallen uit je leven opdiepen én verdiepen (bron: oproep).

Lees verder...

Bijzondere video-registratie gemaakt tijdens Pride Amsterdam / Milkshake

Tijdens Pride Amsterdam & Milkshake heeft Pride-Ambassadeur, producent en regisseur Sipke Jan Bousema in opdracht van Planet Romeo drie prachtige video-registraties gemaakt in Amsterdam. De video-registraties zijn zojuist online gezet en zijn zeer de moeite waard om te bekijken en om te delen uiteraard.

Lees verder...

LGBT+ Radioshow Kulti Kulti #52

Het radioprogramma KULTI KULTI brengt een persoonlijke, bevlogen en intieme melange van rubrieken: interviews, culturele tips, klankbeelden, audiocolumns en poëzie. Geassembleerd en gepresenteerd door Robert Weijers voor MVS Gaystation, iedere tweede zaterdag van de maand tussen 19 tot 20 uur op Salto StadsFM en daarna op ieder gewenst moment terug te luisteren via KULTIKULTI.NL.

Lees verder...

Waylon voor Nederland naar Eurovisie Songfestival 2018

Waylon dingt namens Nederland mee voor een toppositie in het Eurovisie Songfestival 2017 in Lissabon. Dat heeft de zanger zelf bevestigd in een filmpje op YouTube (klik hier). ‘Er is maar één plaats mogelijk: de eerste’, zei Waylon tijdens De Wereld Draait Door. Hopelijk is het geen macho overmoed. Het wordt zijn tweede keer: in

Lees verder...

Boekpresentatie Queer Africa maandag 20 november in Amsterdam

Om maandag 20 november vindt de Nederlandse presentatie van het boek Queer Africa 2: New Stories plaats: om 17.00 uur in de studio van ZAM, Tussen de Bogen 66 in Amsterdam. Keval Harie, directeur van Gays and Lesbians in Action  (GALA) en Makhosazana Xaba, co-redacteur van het boek en fellow bij GALA, zijn aanwezig bij deze presentatie. Queer Africa

Lees verder...

Gay Night bij Pathé Amsterdam en Utrecht

Woensdag 4 oktober is het Gay Night bij Pathé De Munt in Amsterdam en Pathé Rembrandt Utrecht. De eerste woensdag van de maand draait er altijd een nieuwe roze film. Komende woensdag is dat W120 BPM: een film over liefde en vriendschap in Parijs, ten tijde van de aidshysterie aan het begin van de jaren negentig.

Lees verder...