Rubriek: Vrijetijd & uitgaan

Wat te doen buiten kantoor uren

Queer aan Zee borrel 25 november, crowdfunding Haarwerk, fijne films, Seks? Nâh èn!

Heb je behoefte aan toffe nieuwe mensen om je heen? Wil je je vriendenkring uitbreiden met LHBT’ers? Kom dan naar Queer aan Zee! Onze eerstvolgende borrel houden we zaterdag 25 november vanaf 16.00 uur in Café de BieB, Veenkade 7, Den Haag. Je vindt ons binnen aan de hoge tafel (bron: persbericht).

Lees verder...

Tweederde Australiërs stemt voor homohuwelijk

In Australië heeft zo’n tweederde van de inwoners voor invoering van het homohuwelijk gestemd. Meer dan driekwart van de kiesgerechtigde Australiërs bracht een stem uit. Dat konden ze de afgelopen weken per post in een referendum. De uitslag is niet bindend, maar premier Turnbull beloofde nog dit jaar hierover een wetsvoorstel in te dienen in

Lees verder...

Doe mee: workshop autobiografisch schrijven voor vrouwen

Er is nog plaats in de cursus autobiografisch schrijven voor vrouwen, getiteld ‘Atlas van een verzonken landschap’. Start: 14 november in Amsterdam. Tijdens deze cursus ga je op ontdekkingsreis in je verleden. Aan de hand van korte schrijfopdrachten zul je voorvallen uit je leven opdiepen én verdiepen (bron: oproep).

Lees verder...

Lezing Roze Stadsdorp Amsterdam 23 november

Roze Stadsdorp organiseert donderdag 23 november een lezing: Klimaat verbindt! Deze uitdagende stelling gaat Dorette Corbey, oud Europarlementariër voor de PvdA en nu werkzaam op het gebied van klimaatbeleid, verdedigen. Ze gaat in op de geschiedenis van het klimaatbeleid: hoe  kreeg het klimaat steeds meer urgentie en wat betekent het om een klimaatneutrale samenleving te realiseren? (bron:

Lees verder...

Onderzoek Singles Day: dit zijn de voordelen van single zijn

Dat het leven als single een ongewenst leven is, is anno 2017 echt achterhaald. Zelf een mooie reis maken, het eigen dagritme bepalen en het bed helemaal met niemand hoeven delen: single zijn lijkt zo gek nog niet. Datingsite Parship.nl onderzocht speciaal in aanloop naar International Singles Day hoe Nederlanders het vinden of voorheen vonden om single

Lees verder...

Roze Stadsdorp extra bericht: FEEST 12 november

Twee jaar geleden startte het Roze Stadsdorp Amsterdam met als doel een plek te creëren waar de roze vijftig-plus gemeenschap van Amsterdam e.o. elkaar kan ontmoeten, met elkaar activiteiten kan ondernemen en waar nodig elkaar kan ondersteunen in roze nabuurschap. Dankzij de inzet van velen worden er allerlei activiteiten georganiseerd en kunnen we binnenkort de 600e

Lees verder...

Bijzondere video-registratie gemaakt tijdens Pride Amsterdam / Milkshake

Tijdens Pride Amsterdam & Milkshake heeft Pride-Ambassadeur, producent en regisseur Sipke Jan Bousema in opdracht van Planet Romeo drie prachtige video-registraties gemaakt in Amsterdam. De video-registraties zijn zojuist online gezet en zijn zeer de moeite waard om te bekijken en om te delen uiteraard.

Lees verder...

LGBT+ Radioshow Kulti Kulti #52

Het radioprogramma KULTI KULTI brengt een persoonlijke, bevlogen en intieme melange van rubrieken: interviews, culturele tips, klankbeelden, audiocolumns en poëzie. Geassembleerd en gepresenteerd door Robert Weijers voor MVS Gaystation, iedere tweede zaterdag van de maand tussen 19 tot 20 uur op Salto StadsFM en daarna op ieder gewenst moment terug te luisteren via KULTIKULTI.NL.

Lees verder...

Zak Abel, Broederliefde en Trobi treden exclusief op tijdens de MTV EMA Pre-Party in Amsterdam

Upcoming singer/songwriter Zak Abel en MTV EMA-winnaar Broederliefde geven maandag 6 november een exclusief optreden weg tijdens de MTV EMA Pre-Party in The Butcher Social Club in Amsterdam, dit maakt Viacom-zender MTV bekend. De 17-jarige Trobi, hét nieuwe talent van Spinnin’ Records, zal live te zien zijn als closing act. DJ Johnny 500 host de Official MTV Afterparty (invity only) (bron: persbericht).

Lees verder...

U2 ontvangt Global Icon Award tijdens MTV EMA 2017

Tijdens de MTV EMA 2017 worden rock-legendes U2 geëerd met de Global Icon Award. Daarnaast verzorgt de band zaterdagavond een live-optreden op Trafalgar Square waarvan delen terug te zien zijn tijdens de MTV EMA 2017 die op zondag 12 november vanaf 21.00 uur op MTV te zien is (bron: persbericht). Bekijk voor meer informatie het volledige Engelstalige persbericht hieronder:

Lees verder...

Cafe zilver op 5 november

Op zondag 5 november van 14.00 tot 17.00 uur zijn alle lesbo-, biseksuele- en transgender vrouwen van 50+,  weer van harte welkom voor een gezellig samenzijn al dan niet op het terras. Carla en Joske zijn jullie gastvrouwen en zij zijn blij met jullie komst. Tot ziens in Café Zilver.

Lees verder...