Tweederde Australiërs stemt voor homohuwelijk

In Australië heeft zo’n tweederde van de inwoners voor invoering van het homohuwelijk gestemd. Meer dan driekwart van de kiesgerechtigde Australiërs bracht een stem uit. Dat konden ze de afgelopen weken per post in een referendum. De uitslag is niet bindend, maar premier Turnbull beloofde nog dit jaar hierover een wetsvoorstel in te dienen in het parlement.

 Voorstanders togen massaal naar een park in Sydney om de uitslag te vieren. ‘Het resultaat is overweldigend,’, aldus de premier. ‘Ze stemden voor eerlijkheid, toewijding en voor de liefde.’ Het is nog niet duidelijk wanneer het huwelijk wordt opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht.

Lees ook:Homohuwelijk: volgt Australië het Amerikaanse voorbeeld?
Lees ook:Senaat Australië verwerpt homohuwelijk
Lees ook:Oppositie Australië wil invoering homohuwelijk
Lees ook:Australië: oppositiepartij Labor houdt referendum over homohuwelijk tegen
Lees ook:Deelname ‘Team Orange’ aan Sydney Mardi Gras parade 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>