Nosferatu Halloween Special 29 oktober in Pathé Tuschinski

Zondag 29 oktober, 15.30 uur presenteert Pathé Tuschinski, Amsterdam de Nosferatu Halloween Special met de stille horrorklassieker Nosferatu, eine Symphonie des Grauens, live begeleid door organist Donald MacKenzie. Tickets (15 euro) zijn nu te koop aan de kassa en via www.pathe.nl (bron: persbericht).
-
In Nosferatu, eine Symphonie des Grauens moet makelaar Thomas Hutter in een dorpje in de Karpaten de verkoop van een huis afronden met Graaf Orlok. De dorpsbewoners zijn doodsbang voor de graaf, die zijn gruwelijke uiterlijk verbergt met een grote hoed. Een boek dat hij leest over vampiers maakt Hutter er niet geruster op. Toch gaat hij, nadat hij de verkoop heeft afgerond, in op het aanbod van de graaf om in het kasteel te overnachten. De volgende ochtend wordt hij wakker met bijtwonden in zijn nek.
-
Max Schrek speelt Graaf Orlok in Nosferatu (1922) van Friedrich Wilhelm Murnau. Het is de eerste echte verfilming van Bram Stokers vampierroman Dracula. De producenten kregen destijds de auteursrechten niet rond, maar besloten de film toch te maken met andere namen – zo werd Graaf Dracula graaf Orlok – en een paar aanpassingen in het verhaal en de locaties. Het mocht niet baten. De weduwe van Stoker won de rechtszaak tegen de producenten en alle kopieën en negatieven moesten vernietigd worden. Gelukkig waren die niet allemaal meer te achterhalen, waardoor we ook nu nog – bijna een eeuw later – kunnen griezelen en genieten van deze stille horrorklassieker. Bij de Nosferatu Halloween Special zondag 29 oktober in Pathé Tuschinski begeleidt de Schotse topmuzikant Donald Mackenzie de film op het befaamde Wurlitzer theaterorgel.
-
-

Lees ook:Halloween in de gay scene
Lees ook:‘Purple Rain’ zondag 1 mei in 12 Pathé-bioscopen
Lees ook:Kaartverkoop This Is It van Michael Jackson
Lees ook:Gay Night bij Pathé Amsterdam en Utrecht
Lees ook:Lesbofilm Topp Twins op IDFA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>