Halloween in de gay scene

Zaterdag 31 oktober is het Halloween, maar de dagen ervoor is het op verschillende plaatsen in het land griezelen geblazen. Halloween luidt de overgang van de zomer naar de winter in. In de oudheid dacht men dat het dodenrijk dan ‘het dichtst bij de bewoonde wereld stond’ en geesten van gestorvenen in levenden konden floepen. De Katholieke kerk maakte daar in de 9e eeuw Allerheiligen van, de dag waarop gelovigen hun overledenen herdenken (op 1 november). De Protestanten schaften dat in de 16e eeuw af, maar de Britten en de Ieren bleven trouw aan Halloween en namen het mee naar Amerika. Iedere Canadese en Amerikaanse stad organiseert Halloweenfeesten en -optochten. Dat waaide over en sinds een aantal jaren valt er in Nederland ook steeds meer te griezelen. Ook de gay scene doet er steeds meer aan mee. Een greep uit het aanbod (niet alles is gay):

Amsterdam (gay): Halloween Party Akhnaton (30/10). Halloween Masquerade Ball (Escape de Luxe, 30/10). Club NYX: Happy Halloween (30/10) en Halloqueen. Warehouse Warmoesstraat: Halloween Weekend (30/10). Chub Church: Witch Fight. Prik: Halloween Black Out.

Amsterdam (not gay)Amsterdam Halloween Parade door de binnenstad en de Immortal Fame Party (Westergasfabriek). Panama: Spook Monsterfeest  (30/10) en The Monster Bash Halloween Party. De Halloween Horror Show in Pathé Tuschinski. Griezelen op de grachten: Halloween Dinner Cruise (27-31/10). Amsterdam Dungeon: 24 Hours Halloween Special. Halloween 9.0 Huishoudbeurs (OT301).

Arnhem: Luxor Live: Arnhem Halloween.

Breda: Boulevard Theater: Technoween (30/10) en Cathedral of Despair.

Delft: Floratheater: Halloween Horror Ball.

Den Haag: Paard van Troje: BloodGood’s Halloween Party (30/10). Pathé Spuiplein: Halloween Horror Show.

DrontenWalibi Holland: Halloween Fright Nights (30/10-1/11).

Eindhoven: Join the Zombies Night (Dynamo). Spooktacular Party (Temporary Art Center).

Enschede: Halloween into the Dark Woods (‘t Bölke).

Haarlem: Patronaat presenteert Halloween.

Nijmegen: Slachtnacht (Thomtom).

Rotterdam: Nightmare on Westblaak (Ferry Grand Café). Club Empire: Excellent Halloween Edition (30/10) en Urban Beatz Halloween Edition. Crazy Sexy Cool Halloween Edition (Maassilo). Pathé Schouwburgplein: Halloween Horror Show.

Sevenum (Li): Halloween Nights in Toverland (28-31/10).

Tilburg: Pathé Halloween Horror Show. De Nieuwe Lollipop: Phantom Mansion (30/10), Take a Bite Vampierenbal.

Utrecht: Red Cup Party – Halloween (TivoliVredenburg).

Zoetermeer: Nederlands Thriller Festival en Halloween Parade.

Lees ook:Leatherpride Amsterdam 2010
Lees ook:Nosferatu Halloween Special 29 oktober in Pathé Tuschinski
Lees ook:‘Purple Rain’ zondag 1 mei in 12 Pathé-bioscopen
Lees ook:Oranjebals op Koninginnenacht in Amsterdam
Lees ook:Pathé verandert Gay Classics in Gay Night

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>