Bewoners Prinsengracht ‘helemaal klaar met Canal Parade’

Veertig bewoners van de Amsterdamse Prinsengracht hebben het helemaal gehad met de rotzooi en de overlast die de Canal Parade veroorzaakt. Ze willen dat de botenoptocht volgend jaar naar de Amstel verhuist. In een open brief aan burgemeester Van der Laan schrijven ze dat de Amstel ‘een ruimte met openbare bestemming en dus beter geschikt is: op de gracht wonen mensen.’

Zie ook: AfterGayDay schoonmaakactie na Canal Parade

De bewoners klagen over de harde muziek, ronkende aggregaten en een onbereikbare waterkant. ‘De afgemeerde boten liggen drie rijen dik. Ondertussen worden hier enorme bedragen verdiend en na afloop verdwijnt alle troep in het water. Als je er iets van zegt, word je uitgescholden.’ Overlopende piskruizen werden pas maandagavond werden geleegd en vuilnis bleef tot dinsdagavond liggen, aldus de bewoners.

‘Laat het een leuk initiatief blijven en geen commercieel evenement’, voegen ze eraan toe. Commercieel is het de laatste jaren zeker: grote bedrijven en instanties die in de verte ‘iets met roze’ van doen hebben, lijken de overhand te hebben gekregen in wat ooit begon als een festijn van en voor de roze medemens. Veel boten waren zo overvol dat het meer leek op een wedstrijdje ‘hoeveel mensen passen er op een boot zonder dat er één overboord kukelt’. De gemeente Amsterdam heeft nog niet inhoudelijk op de brief gereageerd.

Lees ook:Succesvolle eerste Utrecht Canal Pride
Lees ook:Veel aanmeldingen voor Canal Parade
Lees ook:Amsterdam Canal Parade – eindelijk blijft het een keer droog!
Lees ook:Beau Erven van Doorn en Willeke Alberti in jury Canal Parade
Lees ook:Beau van Erven Dorens kneust rib tijdens Canal Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>