Amsterdam Gay Pride: gemeente luistert naar klagende bewoners

Een groep bewoners van de Amsterdamse binnenstad was not amused na een gesprek met de gemeente over overlast tijdens de Gay Pride en dreigden naar de rechter te stappen. Dit jaar wordt de Gay Pride groter dan ooit, met de EuroPride is de hoofdstad twee weken het toneel van roze feesten.  De gemeente luistert naar de klagers en neemt maatregelen. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan in een brief aan de bewoners geschreven.

Met 16 extra handhavers zullen er tijdens de Canal Parade 76 handhavers rondlopen – vorig jaar waren dat er 16. Ook komen er meer plaspalen en toiletunits. Extra gastheren en -vrouwen moeten feeestvierders begeleiden en zorgen dat ze niet wildplassen. Na de feesten gaat de gemeente met de bewoners evalueren. Overigens stelden de bewoners wel dat de Gay Pride in Amsterdam thuishoort en ‘zeker doorgang moet vinden, juist nu na de aanslag op Gay club Pulse in orlando.’

Lees ook:Bewoners binnenstad Amsterdam in gesprek met burgemeester over Gay Pride
Lees ook:Binnenstadbewoners ontstemd na gesprek over Gay Pride en stappen naar de rechter
Lees ook:Veilige Haven helpt jonge homomoslims
Lees ook:Zondag 21 augustus beleeft Tilburg de T-Pride, ‘de kleinste gayparade van Nederland’
Lees ook:Gay Pride 2011 ‘ondermaats beveiligd’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>