Binnenstadbewoners ontstemd na gesprek over Gay Pride en stappen naar de rechter

Een groep bewoners van de Amsterdamse binnenstad ging donderdag in gesprek met burgemeester Eberhard van der Laan over de Gay Pride. Ze zijn niet tevreden over de uitkomst van het gesprek en stappen naar de rechter. Ze klagen over de geluidsoverlast, dronkelappen en de rotzooi die achterblijft. Tegen de overlast hadden ze bezwaren ingediend, maar die zullen pas in behandeling worden genomen als de Pride al is begonnen.

De bewoners vinden dat zij te laat ‘bij het traject zijn betrokken’ en stappen daarom naar de rechter. Dit jaar wordt de Gay Pride groter dan ooit, met de EuroPride is de hoofdstad twee weken het toneel van roze feesten.  Het aantal feestlocaties is uitgebreid en ‘klachten over langdurig extreme geluidsoverlast worden niet gehoord’, klagen de bewoners. De gemeente geeft komende week aan op welke punten ze de bewoners tegemoet kunnen treden, maar de bewoners lijken er bij voorbaat al ‘schoon genoeg’ van te hebben.

Lees ook:Bewoners binnenstad Amsterdam in gesprek met burgemeester over Gay Pride
Lees ook:Amsterdam Gay Pride: gemeente luistert naar klagende bewoners
Lees ook:Europride 2016 naar Amsterdam
Lees ook:Europride 2014 in Oslo
Lees ook:D66: Prinsengracht moet volgend jaar tijdens Canal Parade autovrij zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>