Bewoners binnenstad Amsterdam in gesprek met burgemeester over Gay Pride

Een groep bewoners van de Amsterdamse binnenstad gaat vandaag tijdens een ingelaste bijeenkomst in conclaaf met burgemeester Eberhard van der Laan over de Gay Pride. Ze klagen over de geluidsoverlast, de dronkelappen en de rotzooi die achterblijft. Dit jaar wordt de Gay Pride groter dan ooit, met de EuroPride is de hoofdstad twee weken het toneel van roze feesten.

‘Vorig jaar was het echt een puinhoop op de prinsengracht’, klaagt een bewoner. ‘De handhaving schiet volstrekt tekort.’ Op een verbod van het evenement is de groep bewoners niet uit: ‘Het is goed voor de emancipatie van LHBT’ers. Maar wij willen dat het voor iedereen leuk is.’

Lees ook:Amsterdam Gay Pride: gemeente luistert naar klagende bewoners
Lees ook:Binnenstadbewoners ontstemd na gesprek over Gay Pride en stappen naar de rechter
Lees ook:Bewoners Prinsengracht ‘helemaal klaar met Canal Parade’
Lees ook:Gay Pride op het Homomonument
Lees ook:Amsterdam Gay Pride 2013 zaterdag van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>