Amsterdam Canal Parade – eindelijk blijft het een keer droog!

Het weer ziet er goed uit voor het komende weekend; eindelijk blijft het tijdens de Amsterdam Canal Parade - het hoogtepunt van de Amsterdam Gay Pride – zaterdag weer eens droog. De afgelopen jaren werd de feestvreugde in de zomerzon regelmatig vergald door bij zomerweer typische onweersbuien, die snel opdoken en al even snel weer verdwenen, maar de deelnemers en toeschouwers doorweekt achterlieten.

Dit keer schijnt de zon volop , waait er een zwak oostenwindje en loopt het kwik op tot zo’n 24 graden: ideaal voor een dagje vaarpret. Vorig jaar werd de botentocht zo’n drie kwartier vervroegd, vanwege voorspeld noodweer. Het mocht niet baten: halverwege de tocht stak er een niets en niemand ontziend noodweer op. Dit keer ziet het daar niet naar uit, al kan het nooit kwaad om iets aan voorzorgsmaatregelen mee te nemen; je weet maar nooit …

De Canal Parade vertrekt om 14.00 uur vanaf het Westerdok en vaart over de Prinsengracht en de Amstel en eindigt in het Oosterdok. De laatste boten varen rond vijf uur door de gracht. Het festijn is na Koninginnedag en de Uitmarkt de derde jaarlijkse publiekstrekker van de hoofdstad. Het lijkt een beetje op Koningsdag, al is de sfeer tijdens de Canal Parade doorgaans veel aangenamer. Ieder jaar komen eer zo’n half miljoen mensen op af en dat zijn zijn zeker niet alleen LHBT’ers. Het is raadzaam op tijd te komen om een goed plekje langs de kant te bemachtigen.

 

Lees ook:Veel aanmeldingen voor Canal Parade
Lees ook:Dolly Bellefleur wint prijs op Canal Parade
Lees ook:‘Geurboot’ met de Vengaboys op Canal Parade
Lees ook:Regenboogvlag op De Nederlandse Bank
Lees ook:Canal Parade 2008, gelukkig hebben we de foto’s nog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>