D66: Prinsengracht moet volgend jaar tijdens Canal Parade autovrij zijn

Volgend jaar beleeft Amsterdam drie roze evenementen tegelijkertijd: Roze Zaterdag, Amsterdam Gay Pride en Europride 2016. Om meer bezoekers beter zicht te gunnen op de Canal Parade, zouden de geparkeerde auto’s op die dag moeten verdwijnen. Daarvoor pleit het Amsterdamse D66 raadslid Jan-Bert Vroege.

‘Het is zonde dat zoveel van de schaarse ruimte op de eerste rij wordt ingenomen door stilstaand blok’, aldus Vroege. ‘In 2016 komt de Europride naar Amsterdam en wordt het feest dus nog groter.’ Hoewel een aantal bewoners va nde Prisengracht not amused bleken, was het tijdens de Canal Parade dit jaar drukker dan ooit.

Lees ook:Europride 2014 in Oslo
Lees ook:Europride 2016 naar Amsterdam
Lees ook:Europride Amsterdam: Roze Zaterdag, Milkshake en Canal Parade
Lees ook:Flyboarders taboe bij komende Canal Parade
Lees ook:Amsterdam Gay Pride: gemeente luistert naar klagende bewoners

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>