Roze Maandag Tilburg 2010

IMG_20160524_151312Maandag 19 juli 2010 is de 20e Roze Maandag op de Tilburgse kermis. De zomerkermis duurt tot en met zondag 25 juli en is met 3,5 kilometer en  237 attracties de grootste kermis van de Benelux (editie 2012: klik hier). ‘Een rustig maandagje’  groeide uit tot één van de drukste dagen van de kermis, nadat de Gay Krant twintig jaar geleden voor de grap een roze middag hag aangekondigd. Dat was zo’n succes, dat Roze Maandag het jaar erop een feit was, vorig jaar  met 310.000 bezoekers het grootste homo/hetero-evenement in de Benelux. Straten, terrassen, café’s en kermisattracties kleuren roze. Kermislieden, horeca, gemeente en organisaties bouwen een feest met ludieke acts, bekende artiesten, top dj’s en volop extravaganza.

Om 10.51 uur vertrekt van station Den Haag Centraal een roze trein met aan boord de twaalf finalisten van de Mister Gay-verkiezing. Aan boord kunnen reizigers bingo spelen met hun treinkaartje -of abonnement. De trein rijdt via Rotterdam, Dordrecht en Breda. Om 12.05 uur wordt de trein feestelijk onthaald op het station komt de trein aan in Tilburg en lopen de passagiers onder muzikale begeleiding naar de officiële opening in de Amstel Bierhal. Om 13.00 uur verricht Mayday de officiële opening en verzorgt LUV een optreden, waarvoor ‘de dames  extra glitter en een veer aan hun outfit toevoegen’, zei Patty Brard, één van de LUV-dames. Net als vorig jaar is het thema ‘Be gay for a day’. Wat haar betreft, mag het thema veranderen in ‘Be Gay all the way’. De bars Popcorn en Lollipop aan de Paleisring vormen het hart van het evenement.

Op de Heuvel voor de kerk zendt radio BNN de Coen en Sander show uit vanuit de studio van Kermis FM. Een keur aan artiesten komt langs, waaronder Sieneke, Imca Marina (twee dagen later staat ze op Roze Woensdag in Nijmegen) en Benny Rodrigues. DJ’s brengen de mensen tot 01.00 uur op het Piusplein in extase en Popcentrum 013 is het domein van ‘We all love GAYties & Nineties’. Traditiegetrouw worden roze wuppies verkocht ten bate van het Aids Fonds. De NS zet extra nachttreinen in, maar tussen Utrecht en Den Bosch rijden wegens werkzaamheden bussen in plaats van treinen.

Lees ook:Roze Maandag op de Tilburgse Kermis 2015
Lees ook:Roze Maandag op de Tilburgse Kermis
Lees ook:Roze Maandag op de Tilburgse Kermis
Lees ook:Tilburgse Kermis: Roze Maandag 2016
Lees ook:Roze maandag op de Tilburgse Kermis: 24 juli

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>