Roze Woensdag Nijmegen 2010

Ieder jaar is de woensdag tijdens de Nijmeegse Wandelvierdaagse roze gekleurd: 21 juli 2010 is het Roze Woensdag in Nijmegen (editie 2011: klik hier). Tijdens de Wandelvierdaagse is de binnenstad een week lang dag en nacht één groot openluchtpodium met een vlaggenparade, vuurwerk op de Waalkade, gratis optredens én: sinds 2002 een hoogsteigen Roze Woensdag. Net als Roze Maandag in Tilburg moet het ‘een feest voor iedereen zijn, met een verrassend en gevarieerd programma, om je vrienden uit te nodigen’, aldus de website.

 

Met twee buitenpodia, cafés, politici, afterparty’s. Vanaf 12.00 uur zijn er optredens op twee buitenpodia op het Faberplein en in de Hertogstraat; daarna zijn er afterparty’s tot diep in de nacht. Imca Marina staat maandag op de kermis in Tilburg, maar komt twee dagen later naar de Waalstad. De wandelaars die na hun dagtocht terugkomen, worden gehuldigd met roze bloemenkransen. De Vierdaagse vindt plaats van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 juli, de Vierdaagse Feesten gaan zaterdag 17 juli al van start. De Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf zal met een aantal openlijk homoseksuele burgemeesters uit het land een rosébiertje tappen op het podium in de Hertogstraat.

Lees ook:Roze Woensdag Nijmegen 2012
Lees ook:Roze Woensdag Nijmegen 2011
Lees ook:Roze Woensdag Nijmegen
Lees ook:Roze Woensdag tijdens Vierdaagse Nijmegen
Lees ook:Roze Dinsdag Valkenswaard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>