Roze Maandag op de Tilburgse Kermis

Maandag 22 juli 2013 beleeft de Tilbugse Kermis voor de 22e keer Roze Maandag (2014: klik hier). De zomerkermis van Tilburg is de grootste van de Benelux en duurt tot en met zondag 29 juli. Op de altijd wat stille maandag werd 22 jaar geleden mede door de Gay Krant een homo-integratiefeestje georganiseerd. Roze Maandag was een feit en groeide met honderdduizenden bezoekers uit tot het grootste homo/hetero-evenement in de Benelux. Vanwege de verwachte hitte komen er extra watertappunten, staan er extra ambulances klaar en wordt extra personeel ingezet. De gemeente waarschuwt niet helemaal uit de kleren te gaan: het moet netjes blijven.

 

Vanaf zondag middernacht wordt met Valse Start in de studio op het Kermis FM Plein (Piusplein) de dag ingeluid. Tegen 13.00 uur arriveert de speciale RozeMaandagExpress, die ’s morgens vanuit Amsterdam Centraal vertrekt. Na aankomst in Tilburg vertrekt de Roze Karavaan met meer dan duizend mensen naar het Pieter Vreedepein, het hart van de kermis. Daar wordt de dag om 14.00 officieel geopend. Daarna zijn er op het hele kermisterrein verschillende evenementen, feesten en optredens. Het Pieter Vreedeplein is opnieuw het domein van Think Pink. Het evenement op de kermis duurt tot 01.00 uur. De NS zet extra nachttreinen in. De GGD vaccineert gratis tegen Hepatitis-B op de Spoorlaan.

Lees ook:Roze maandag op de Tilburgse Kermis: 24 juli
Lees ook:Tilburgse Kermis: Roze Maandag 2016
Lees ook:Roze Maandag Tilburg 2012
Lees ook:Roze Maandag 2011
Lees ook:Roze Maandag op de Tilburgse Kermis 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>