Roze Maandag 2011

Maandag 25 juli 2011 is de 20e Roze Maandag op de Tilburgse kermis (2012: klik hier). De zomerkermis duurt tot en met zondag 31 juli en is met 3,5 kilometer de grootste kermis van de Benelux. Op de naar verhouding altijd stille maandag werd 21 jaar geleden een homo-integratiefeestje georganiseerd, met zo’n succes, dat Roze Maandag het jaar erop een feit was. Inmiddels is het met circa 300.000 bezoekers het grootste homo/hetero-evenement in de Benelux. Straten, terrassen, cafés, theaters en kermisattracties kleuren roze. Kermislieden, horeca, gemeente en organisaties bouwen een feest met ludieke acts, bekende artiesten, dj’s en extravaganza.

 

Zondagavond middernacht begint Roze maandag met ‘De Valse Start’ op het Piusplein. Vanaf tien voor twaalf wordt afgeteld naar middernacht. Dries Roelvink treedt op en de plaatselijke horeca organiseert allerlei acties. De NS laat een speciale roze trein rijden, die om 12.05 uur vertrekt  van Den Haag CS en via Rotterdam, Dordrecht en Breda om 12.15 uur in  Tilburg aankomt. Om 12.30 uur vertrekt vanaf het Stationsplein de Roze Maandag karavaan naar het kermisterrein. Roze Maandag wordt om 13.00 officieel geopend en Karin Bloemen zingt geliefde gay-songs als ‘This is my life’ en Ich bin wie Du’. De hele dag en avond is het feest in de bierhal, met onder andere Marianne Weber en Bonny St. Claire.

 

De Korte Heuvel is tijdens de kermis het langste café van Nederland. Het epicentrum van Roze Maandag is te vinden in de Stadhuisstraat: de bars Popcorn en Lollipop en café de Kok. Het Pieter Vreedeplein is het decor voor de derde editie van Think Pink! Het Piusplein wordt een heus vrouwenplein: LesBiOpen! Naast de kermisattracties op het plein staat de kermis FM studio met een groot podium. Aan de andere kant van het Piusplein is Pink-square met dj’s. Traditiegetrouw worden ook dit jaar roze wuppies verkocht. De opbrengst haat naar het Aids Fonds. De NS zet extra nachttreinen in.

Lees ook:Roze Maandag op de Tilburgse Kermis
Lees ook:Tilburgse Kermis: Roze Maandag 2016
Lees ook:Roze maandag op de Tilburgse Kermis: 24 juli
Lees ook:Roze Maandag Tilburg 2012
Lees ook:Roze Maandag Tilburg 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>