Wereld Aids Dag 2008

Maandag 1 december is het Wereld Aids Dag: een dag om stil te staan bij de miljoenen aids-slachtoffers en hardnekkige vooroordelen (update 2010: klik hier). De hele week ervoor en erna staan veel activiteiten gepland, met één doel: geld inzamelen ten behoeve van projecten van het Aids Fonds en Stop Aids Now! Een greep uit het aanbod:

Nieuwe campagne Stop Aids Now is 25 november gelanceerd: een landelijke campagne voor aidswezen en hun verzorgers.

ArtBags van Stop Aids Now! Op 29-11 worden de nieuwe tassen gepresenteerd in de Bijenkorf in Amsterdam; daarna in 1100 winkels te koop.

Inzamelingsactie van 27-11/6-12 door medische studenten in Groningen, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, leiden, Maastricht en Nijmegen. Leden van studentenverenigingen houden ook inzamelingen, van 27-11/3-12 in Leeuwarden, Groningen, Enschede, Eindhoven en Den Haag.

12e Nationaal Congres Soa*Hiv*Aids*: 1-12 in de RAI in Amsterdam. Onder het motto ‘En nu praktisch!’ wordt de praktijk van de soa/hiv/aidsbestrijding in en vanuit Nederland onder de loep genomen.

LoveDance Wereld Aids Nacht in Paradiso op maandag 1 december.

Uitzending TMF: VJ Sascha bezocht Dance4Life projecten in Rusland. Van de reis is een documentaire gemaakt.

Dance4Life Event op zaterdag 29 -11 in de Utrechtse Jaarbeurs; de NOS doet er uitgebreid verslag van op Nederland 3 van 20.55-21.55 uur.

Den Haag organiseert een eigen aidsweek, met films, debatten, dans en herdenking.

In Zwolle is het Red Ribbon Event: een concert en workshops op 29 november.

ArtAids presenteert vijf nieuwe fotoseries over meisjes in Moskou, gecreëerd rondom de condoomjurken van de Braziliaanse ontwerpster Adriana Bertini: tot en met 1 februari in het Centraal Museum in Utrecht en van 19 maart tot 5 mei in het AMC in Amsterdam. ArtAids verkoopt de fotoseries ten bate van een aidsproject in Thailand.

Aids Memorial Quilt: het Bonnefantenmuseum in Maastricht en het Noordbrabants Museum in Den Bosch stellen tot en met 4 januari delen tentoon van de Nederlandse Quilt.

Film Queenconcert: Pathé Buitenhof, Groningen, Schouwburgplein en Tushinski (resp. Den haag, Groningen, Rotterdam en Amsterdam) vertonen exclusief voor Nederland het concert dat Queen & Paul Rogers op 12 september gaven in Kharkov (Oekraïne).

Dance4Life Alternate: wie voor 13 december een Alternate PC systeem met Windows Visa koopt, krijgt het album Dance4Life gratis, met onder meer racks van Tiësto, Don Diablo en Paul van Dyk.

WHAM Amersfoort: organiseert dit weekend een veiling en buffet ten bate van het Aids Fonds.

Lees ook:Scholieren actief voor STOP AIDS NOW! Tijdens dance4life
Lees ook:Dance4Life in de Utrechtse Jaarbeurs
Lees ook:Wereld Aids Dag 2011
Lees ook:Aids Fonds wil passage homo’s in aidsbeleid wereldwijd
Lees ook:Wereld Aids Dag 2015 – de activiteiten op een rij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>