Wereld Aids Dag 2011

Donderdag 1 december 2011 is het Wereld Aids Dag: dan wordt overal in de wereld extra aandacht besteed aan de strijd tegen aids en opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids. Ook in Nederland vinden allerlei activiteiten plaats. Overdag komen honderden professionals  bijeen in de Beurs van Berlage voor het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks 2011. Op Wereld Aids Nacht organiseren toonaangevende clubs en horecazaken in Amsterdam evenementen om geld in te zamelen voor hey Aids Fonds, met als grand central Lovedance in poptempel Paradiso. De Heineken Music Hall is het domein van dance4life.

 

Woensdag 30 november 2011 geven de acteurs van SpangaS om 17.30 uur het startsein voor Wereld Aids Dag door met een lichtprojectie een gigantisch condoom van 35 meter af te rollen over de Munttoren in Amsterdam. STOP AIDS NOW! voert tot en met 6 december de landelijke campagne ‘Voorlichting redt levens’. Ieder jaar vraagt de stichting rond Wereld Aids Dag, aandacht voor de strijd tegen aids. Dit jaar hangen overal in het land abri’s met indringende foto’s van Afrikaanse jongeren met teksten als ‘Ayanna weet niet hoe je aids voorkomt. Maar U wel’. Op www.facebook/stopaidsnow kunnen de (inmiddels) 45.000 vrienden echte voorlichting ervaren, door middel van een speciale ‘hiv-kwis’. Afgelopen zaterdag lanceerden bekende Nederlanders om 14.00 uur de nieuwe ArtBags van STOP AIDS NOW! in warenhuis De Bijenkorfvan Amsterdam. De inmiddels beroemde tas bestaat tien jaar en is dit jaar ontworpen door Victor & Rolf, Dick Bruna en PiP Studio. 

Lees ook:Giga condoom om Munttoren
Lees ook:Wereld Aids Dag 2010
Lees ook:Wereld Aids Dag 2013
Lees ook:Wereld Aids Dag 2015 – de activiteiten op een rij
Lees ook:Wereld Aids Dag 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>