Wereld Aids Dag 2010

Op woensdag 1 december 2010 is het Wereld Aids Dag. Die dag wordt overal in de wereld extra aandacht besteed aan de strijd tegen aids en opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids. Ook in Nederland vinden allerlei activiteiten plaats. Méér dan nodig, zeker in een tijd waarin stevig gesnoeid wordt in uitgaven, ook op het gebied van aids. Het Amsterdamse nachtleven gonst die avond van de activiteiten in het kader van Wereld Aids Nacht.

 

De Bijenkorf lanceerde zaterdag 27 november de nieuwe ArtBags van STOP AIDS NOW! Zaterdagnacht vond in Ahoy Rotterdam dance4life plaats. In de RAI vindt woensdag het Nationaal Congres Soa*Hiv*Aids plaats. Veel plekken in het hele land en media besteden aandacht aan Wereld Aids Dag. MTV zendt de documentaire ‘Me, Myself & Hiv’ uit over twee jonge mensen met hiv: Angelikah (25) uit de Verenigde Staten en Sim (21) uit Zambia. Artiesten als Alicia Keys, Lady Gaga, Justin Timberlake, Usher en Jennifer Hudson zetten vanaf dinsdag geen berichten op Twitter en Facebook er herrijzen pas weer uit hun ‘digitale dood’, als er 1 miljoen dollar is ingezameld voor ‘Keep a Child Alive’, een organisatie van Keys.

Lees ook:Wereld Aids Dag 2011
Lees ook:Wereld Aids Dag 2013
Lees ook:Wereld Aids Dag 2009
Lees ook:Wereld Aids Dag 2014
Lees ook:Tv-tip: Lady Gaga op Nederland 3

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>