Scholieren actief voor STOP AIDS NOW! Tijdens dance4life

Op zaterdag 27 november 2010, vlak voor Wereld Aids Dag, dansen tienduizend jongeren in Ahoy Rotterdam tijdens het dance4life event 2010 (klik hier voor filmpje). Die dag dansen ook in 26 andere landen tienduizenden jongeren, door een live satellietverbinding met elkaar vebonden. Zij dansen gezamenlijk de ‘drill’, de wereldwijde dance4life dans, en maken zo een statement tégen aids. Het vormt de afsluiting van schools4life, het scholenproject van dance4life, en is  bedoeld voor scholieren die de afgelopen maanden deelnamen aan schools4life en tot nu toe al meer dan 300.000 euro inzamelden voor projecten van STOP AIDS NOW! (bron: persberich). 

 

Half september startte in Nederland het scholenproject schools4life. Op bijna 80 middelbare scholen kwamen leerlingen in actie tegen hiv en aids. Een tourteam bezocht de scholen, gaf voorlichting en inspireerde om in actie te komen. Leerlingen startten allerlei geldinzamelingsacties: de opbrengst gaat naar zeven projecten van STOP AIDS NOW! in ontwikkelingslanden. Erica Terpstra verzorgt de officiële opening en Nikkie Plessen en Giel Beelen (ambassadeurs van dance4lifede presentatie. Barry Paf reikt prijzen uit aan en Doutzen Kroes maakt het inzamelingsresultaat bekend. Naast een keur aan artiesten treden verschillende dansgroepen op: iedereen doet dat belangeloos.

 

Zaterdag is het event life vanaf 19.00 uur te vilgen via internet (klik hier). De NOS doet op 27 november tussen 23.35 en 01.05 uur verslag op Nederland 3 en staat stil bij het doel van dance4life, de internationale organisatie die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Van de 7.400 mensen die dagelijks geïnfecteerd raken met hiv is bijna de helft jonger dan 25 jaar: dance4life inspireert daarom juist jongeren om in actie te komen. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in meer dan 25 landen over de hele wereld. Dance4life Nederland is de jongerencampagne van STOP AIDS NOW! 

Lees ook:Scholieren halen half miljoen op voor STOP AIDS NOW!
Lees ook:Dance4Life in de Utrechtse Jaarbeurs
Lees ook:Jan Kooijman ambassadeur van dance4life
Lees ook:Seksonderwijs voor alle jongeren ter wereld
Lees ook:Aids Fonds wil passage homo’s in aidsbeleid wereldwijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>