Aids Fonds wil passage homo’s in aidsbeleid wereldwijd

Het Aids Fonds wil het voor elkaar krijgen dat alle landen over de hele wereld een passage in hun hiv/aidsbeleid opnemen over homomannen. Van zondag 3 tot en met vrijdag 8 augustus komen in Mexico City 30.000 aids bestrijders bijeen tijdens de 17e Internationale Aids Conferentie: hét platform waar wereldwijde informatie over hiv/aids samenkomt. Het Aids Fonds en STOP AIDS NOW! zijn er ook bij. Het Aids Fonds stuurt voor de conferentie een persbericht rond over de situatie van homomannen in de aidsbestrijding wereldwijd.

Op 6 augustus is er een sessie waaraan Boris Dietrich (D66) meewerkt: hij is actief voor Human Rights Watch. STOP AIDS NOW! en Dance4life sturen een persbericht rond dat zich richt op preventie onder jongeren. Dance4life organiseert dancemobs: spontane kortdurende dance-events in de openbar ruimte. Op woensdag 6 augustus wil de groep de grootste dancemob ooit voor mekaar krijgen op Zocalo Square in Mexico City. UNAIDS kwam deze week met de nieuwste cijfers wereldwijd. Eind 2007 hadden over de hele wereld 32,3 miljoen mensen hiv, waarvan 30,8 miljoen volwassenen en 15,4 miljoen vrouwen. Er kwamen vorig jaar 2,5 miljoen nieuwe infecties bij en er stierven 2,1 miljoen mensen aan de gevolgen van aids. Iedere dag krijgen 6800 mensen hiv en sterven er 5700 mensen aan de gevolgen van aids, meestal door gebrekkige hivpreventie of slechte toegang tot behandelcentra. Komende week brengt het RIVM het jaarrapport met de definitieve cijfers in Nederland over 2007 uit (bron: persbericht Aids Fonds)

Lees ook:Aids Fonds trekt miljoen uit voor homomannen
Lees ook:Einde van aids in 2030 alleen realistisch bij grotere inspanning
Lees ook:Aantal hiv-infecties 40% hoger dan gedacht
Lees ook:Femke Halsema voorzitter Aids Fonds-STOP AIDS NOW!-Soa Aids Nederland
Lees ook:Seksonderwijs voor alle jongeren ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>