Homo-asielzoekers komen woensdag 15 juni bijeen op Homomonument

Woensdagmiddag 15 juni komen homo-asielzoekers om 14.00 uur bijeen op het Homomonument om stil te staan bij homohaat in Orlando en in azc’s. De schietpartij in de nachtclub Pulse in Orlando (Florida) heeft de LHBT vluchtelingen diep geraakt. Stichting Secret Garden krijgt berichten van haar LHBT vluchtelingen binnen, waarin wordt van haar gevraagd om de slachtoffers te herdenken.

Verder heeft Secret Garden ook gisteren een melding gekregen over een Facebookaccount waarop nare reacties staan van de nieuwe vluchtelingen (de homohaters) die in Nederland zijn. De reacties zijn vol van haat. En zeer bedreigend. De LHBT- vluchtelingen zijn bang en vragen zich af waarom de overheid doet niets om de veiligheid van de LHBT’s in Nederland te verbeteren. Er is op dit moment geen programma, maar de bedoeling is dat we bij elkaar komen om bloemen te leggen, een kaars aan te steken en misschien een spandoek om onze mening te kunnen uiten

Lees ook:Zaterdag 21 november bijeenkomst over veiligheid LHBT-vluchtelingen in AZC’s
Lees ook:Initiatief feest LGBT vluchtelingen / donaties etc gezocht
Lees ook:COC Leiden pleit voor betere omstandigheden roze vluchtelingen
Lees ook:Oegandese homoseksuelen richten UGOM op
Lees ook:Veel homo vluchtelingen nog altijd teruggestuurd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>