COC Leiden pleit voor betere omstandigheden roze vluchtelingen

COC Leiden maakt zich zorgen over de situatie van LHBT-vluchtelingen in de tijdelijke noodopvang in Alphen aan den Rijn. Daar zijn 1.140 vluchtelingen ondergebracht. COC Leiden heeft contact met een groep van tien vluchtelingen en eist met LGBT Asylum Support en Stichting Secret Garden actie van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) en het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Volgens Niels van der Spijk, Coördinator Vluchtelingen bij COC Leiden, is hun situatie schrijnend: ‘De groep heeft dagelijks te maken met discriminatie, bedreigingen, pesterijen, scheldpartijen, spuugincidenten en er is zelfs sprake geweest van seksueel geweld. Drie weken geleden is de groep in hongerstaking geweest. Deze week heeft een persoon een zelfmoordpoging gedaan.’

Lees ook:Zaterdag 21 november bijeenkomst over veiligheid LHBT-vluchtelingen in AZC’s
Lees ook:Utrechtse homobar Body Talk doelwit pesterijen
Lees ook:Opnieuw homostel vertrokken na treiterijen
Lees ook:Bussemaker pleit voor safe houses LHBT-asielzoekers in regenbooggemeenten
Lees ook:In Alphense noodopvang bedreigde LHBT-vluchtelingen opgevangen in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>