Zaterdag 21 november bijeenkomst over veiligheid LHBT-vluchtelingen in AZC’s

Zaterdag 21 november organiseert Secret Garden een bijeenkomst over de veiligheid LHBT-vluchtelingen in AZC’s. Begin oktober luidde stichting Secret Garden de noodklok over de situatie van LHBT’s vluchtelingen, die binnen de AZC’s worden gediscrimineerd vanwege hun seksuele geaardheid. Veel mensen hebben positief op de oproep van Secret Garden gereageerd en een aantal hebben onderdak aangeboden.

 

‘Helaas werkt de COA hier niet aan mee,’ aldus Secret Garden. ‘Vluchtelingen moeten op de opvanglocatie blijven, anders wordt hun asielprocedure niet gestart. Een dilemma voor veel vluchtelingen die dagelijks met discriminatie, bedreigingen en geweld te maken krijgen. De COA kan de veiligheid van deze doelgroep niet garanderen en kan ook niet een uitzondering maken om dit dilemma te verhelpen, maar wat ze kan wel doen is de slachtoffers aan hun lot overlaten.’ Secret Garden wil dat zij die verantwoordelijk zijn voor de opvang van vluchtelingen, ‘hun taak serieus nemen en met een snelle oplossing komen om de zinloze situatie te verbeteren.’ Hierover organiseert stichting Secret Garden een bijeenkomst. De genodigden zijn:

L. Voortman (Tweede Kamerlid GroenLinks)

S. Gesthuizen (Tweedekamer SP)

A. Marcouch (Tweedekamer PvdA)

P. Schults (COA – Beleidsadviseur en Unit Uitvoeringsprocessen)

S. Kukenheim (wethouder Amsterdam – ondervoorbehoud)

E. Hagenaars (advocaat LHBT vluchtelingen/asielzoekers)

 

Datum: zaterdag 21 november, vanaf 12.00 uur

Locatie:   Huis van de Wijk Olympus, Hygieaplein 10, 1076 RT Amsterdam

Tel. 020-679 68 25

Lees ook:COC Leiden pleit voor betere omstandigheden roze vluchtelingen
Lees ook:Oegandese homoseksuelen richten UGOM op
Lees ook:Secret Garden heeft weer ontmoetingsplek
Lees ook:Initiatief feest LGBT vluchtelingen / donaties etc gezocht
Lees ook:Homo-asielzoekers komen woensdag 15 juni bijeen op Homomonument

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>