Oegandese homoseksuelen richten UGOM op

Op 27 november komt de Oegandese LHBT gemeenschap om 16.00 uur bijeen in de Oude Lutherse Kerk aan het Spui. De bijeenkomst markeert de officiële start van Uganda Gay On Move (UGOM) een initiatief van een grote groep Oegandese LHBT’ers. UGOM gaat hulp en ondersteuning bieden bij lopende asielaanvragen, kennis en ervaring uitwisselen, informatie verstrekken over seksuele diversiteit en de huidige situatie van LHBT’ers in Oeganda vanuit Nederland verbeteren (bron: persbericht).

De bijeenkomst wordt geopend door diaken Andreas Wöhle van de Lutherse Gemeente Amsterdam en Emir Belatoui, voorzitter van de Stichting Secret Garden. Verder voeren, naast Co Engberts van de Lutherse Gemeente, vertegenwoordigers van de Oegandese LHBT gemeenschap het woord: Moses Walusimbi (voorzitter UGOM), Isabella Atwine en Robert Katende en er is een optreden van Harriet Namagembe en Isaa Mim. De Oegandese LHBT’ers zochten begin dit jaar contact met Stichting Secret Garden, op zoek naar een veilig plek. Allemaal zijn ze vanwege hun seksuele geaardheid gevlucht uit hun vaderland, waar het onmogelijk is om vrij en respectvol als homoseksueel of lesbienne te leven. Het aanvragen van een verblijfsvergunning in Nederland duurt jaren. De Stichting Secret Garden biedt begeleiding en ondersteuning, juicht het initiatief van de Oegandese LHBT’ers toe en zal de UGOM faciliteren.

Doel van Stichting Secret Garden is om homo- en biseksualiteit en geslachtswijziging binnen de moslimgemeenschap bespreekbaar te maken. Zij zet zich in voor een veilige omgeving, waarin LHBT vluchtelingen met een etnisch-culturele achtergrond zichzelf kunnen zijn. De stichting is gevestigd Nieuwe Herengracht 20, 1018 DP Amsterdam.

Lees ook:Zaterdag 21 november bijeenkomst over veiligheid LHBT-vluchtelingen in AZC’s
Lees ook:Secret Garden Debat over nieuwe homowet Oeganda
Lees ook:Homo-asielzoekers komen woensdag 15 juni bijeen op Homomonument
Lees ook:Initiatief feest LGBT vluchtelingen / donaties etc gezocht
Lees ook:Steun gevraagd voor Secret Garden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>