Schietpartij homoclub Orlando: 50 doden en 53 gewonden

Het aantal doden door de schietpartij in de nachtclub Pulse in Orlando (Florida) blijkt veel hoger te zijn: niet twintig, zoals eerder was gemeld, maar vijftig. dat zei de burgemeester van de stad in een geïmproviseerde persconferentie. Toen het hele pand was doorzocht, bleken vijftig mensen omgekomen en 53 mensen gewond, van wie een aantal ernstig. Het is de dodelijkste schietpartij ooit in de Verenigde Staten.

Volgens de binnenlandse veiligheidsdienst is de dader zou een 29-jarige Amerikaan met Afghaanse ouders zijn. Tijdens de schietpartij waren circa 320 mensen in de club aanwezig. Er zijn geen signalen van verdere dreigingen in Orlando. Vanwege de ernst van de zaak heeft de burgemeester de gouverneur van Florida gevraagd voor de regio Orlando de noodtoestand af te kondigen. Het zal nog een tijd duren voor alle slachtoffers zijn geïdentificeerd. Een woordvoerder van de FBI vraagt iedereen die de club heeft bezocht, ook mensen die al weg waren voor de schietpartij plaatsvond, zich te melden om te getuigen. Ook is het publiek gevraagd bloed te doneren.

Lees ook:Schietpartij in homoclub Orlando (Florida)
Lees ook:‘Rond de twintig doden’ bij schietpartij homoclub Orlando
Lees ook:Orlando Pride Event: ‘LGBT-People Are Strong!’
Lees ook:Schietpartij Orlando: Amsterdam komt samen op Homomonument
Lees ook:Twee ziekenhuizen Orlando sturen slachtoffers bloedbad Pulse geen rekening

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>