Toppers zonder pakken met lichtjes in halve finale

De Toppers treden vanavond op in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Moskou zonder de kostuums, die hun grootste troef had moeten worden. Voor 70 duizend euro zijn speciaal in Amerika zwarte pakken met duizenden led-lampjes gemaakt, maar de techniek laat het afweten. De toppers trekken voor de zekerheid wat anders aan (ze hebben de keus uit acht series kostuums): pakken met glinsterende steentjes. Ze moeten met hun liedje ‘Shine‘ proberen bij de eerste tien te eindigen die zaterdag naar de finale doorgaan. Deze tweede halve finale is met een aantal topfavorieten sterker bezet dan de eerste halve finale, die dinsdag plaatsvond. Eén lichtpuntje is dat de Toppers als laatste optreden: die gaat meestal door. Dinsdag was dat de inzending van Bosnië-Herzegovina.

 

De Toppers staan er bij de bookmakers minder beroerd voor dan een paar dagen geleden. Misschien helpt het nieuws rond Gordon, die aankondigde terug naar huis te vliegen en de finale te boycotten, als de Moskou Pride die middag met geweld uiteen wordt geslagen. Veel homo’s zijn dol op het songfestival: dat kan na deze berichten in het voordeel van de Toppers werken. In 1998 won de transseksueel Dana International voor Israël, waarschijnlijk ook met behulp van roze televoters. Nederland riskeert een schorsing van maximaal drie jaar, als de Toppers de finale halen, maar zich daarna ‘zomaar’ terugtrekken. Dat zei de chef van de European Broadcasting Union, Svante Stockselius, vandaag op een persconferentie in Moskou.

 

De eerste halve finale was een verrassing: na jaren was dat geen exclusief Oostblokfeestje. Roemenië en Armenië zijn de enige voormalige Oostbloklanden, die doorgaan naar de finale op zaterdag. Het publiek had het via televoting volledig voor het zeggen. Bij de finale zal het oordeel van een vakjury voor de helft bepalend zijn voor de uitslag, de andere helft is het publiek. De halve finale is vanavond live op Nederland 1 te zien vanaf 21.00 uur, na het laatste deel van ‘De Toppers op weg naar Moskou’ (dat begint 20.30 uur).

Lees ook:Toppers naar Moskou vertrokken
Lees ook:OG3NE ‘zong loepzuiver en straalde voor de vakjury’
Lees ook:Gordon zet zich schrap in Moskou
Lees ook:Eurovisie Songfestival bij COC Limburg
Lees ook:TROS heeft gefaald met Songfestival

1 Reacties // Reageer

One thought on “Toppers zonder pakken met lichtjes in halve finale

  1. anti

    anti-homo

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Wat gebeurt er nu de Toppers niet door zijn? | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>