Dreigement Gordon haalt de wereldpers

Dat kan nog ‘leuk’ worden, zaterdag 16 mei 2009 in Moskou. De Russen hadden zich op een gezellig Eurovisiefeestje ingesteld, maar hebben zich kennelijk niet gerealiseerd hoe roze dat festijn is. Daarom kondigde de Russische homobeweging uitgerekend op dezelfde dag een homodemonstratie aan, die prompt (zoals gebruikelijk) door de Moskouse burgervader werd verboden. Gordon kondigde aan meteen op het vliegtuig naar huis te stappen, als die Gay Parade inderdaad (zoals aangekondigd) met geweld de kop wordt ingedrukt. Daarmee haalde hij de wereldpers; áls er bij de optocht geweld wordt gebruikt, gaan de beelden direct de hele wereld over en dat zal het liedjesfestijn een paar uur later natuurlijk geen goed doen.

 

De Britse homovoorvechter Peter Tatchell – nooit bang om rake klappen op te lopen – reist af naar Moskou om mee te lopen in de verboden optocht. In 2007 werd hij gearresteerd en gemolesteerd. Hij zei in de parade mee te lopen om ‘de moedige Russische homo’s en lesbo’s te steunen. Zij riskeren het hele jaar door geweld en gevangenisstraf. Deze mannen en vrouwen zijn absolute helden.’ Hij zei verder: ‘De komende Gay Pride gaat over méér dan homorechten: over het recht van alle Russen om hun mening vrijelijk te spuien en vreedzaam te demonstreren. Het verbod van de homoparade is slechts een voorbeeld van de systematische onderdrukking van burgerrechten in Rusland.’ Vorige jaren liepen ook Europarlementariërs mee (die op hun beurt ook klappen opliepen). Het is nog niet bekend of zij dit jaar naar Moskou komen.

Lees ook:Politie grijpt bij Moskou Pride hardhandig in
Lees ook:Gordon zet zich schrap in Moskou
Lees ook:Russen ergeren zich aan ‘homo-bushokje’
Lees ook:Homo’s kunnen Moskou beter mijden
Lees ook:Moskou Pride opnieuw verboden

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Dreigement Gordon haalt de wereldpers

  1. Pingback: Kiss In 2009 in Amsterdam | Gay

  2. Pingback: Geen finale, dan doet Gordon mee aan Moskou Pride | Gay

  3. Pingback: Politie grijpt bij Moskou Pride hardhandig in | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>