Geen finale, dan doet Gordon mee aan Moskou Pride

Als de Toppers komende donderdag de finale van het Eurovisie Songfestival niet halen, dan loopt Gordon mee in de gay parade in Moskou. Die staat gepland op zaterdag, de dag van de finale van het liedjesfestijn, maar de burgemeester van Moskou heeft gewaarschuwd de Pride ‘met alle middelen te verbieden’. Gordon zei eerder al, de finale te boycotten en onmiddellijk het vliegtuig terug naar huis te nemen, als de optocht met geweld uit elkaar wordt geslagen.

 

Zijn uitspraak heeft inmiddels in alle gelederen tot opschudding gezorgd. De Tweede Kamer stelde vragen aan minister Plasterk van emancipatie, die op zijn beurt liet weten dat hij achter Gordon staat en deze week zijn Russische ambtsgenoot op deze zaak zal aanspreken. De NOS denkt erover na om het liedjesfestijn zaterdag niet uit te zenden, als de homoparade uit elkaar wordt geslagen. Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik voel me (eindelijk weer eens) trots op mijn eigen land! En (al had ik in het verleden wel eens kritiek op hem) … op Gordon!  (bron: NOS journaal)

Lees ook:Gordon zet zich schrap in Moskou
Lees ook:Wat gebeurt er nu de Toppers niet door zijn?
Lees ook:Toppers naar Moskou vertrokken
Lees ook:Politie grijpt bij Moskou Pride hardhandig in
Lees ook:Toppers zonder pakken met lichtjes in halve finale

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Geen finale, dan doet Gordon mee aan Moskou Pride

  1. Pingback: Toppers zonder pakken met lichtjes in halve finale | Gay

  2. Pingback: Acties tegen homofobie verzanden in zelfbevlekking | Gay

  3. Pingback: Tv-tip: met Gordon aan de keukentafel | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>