ARTIS: ‘homostel’ vale gieren brengt jong groot

In ARTIS zorgt een koppel mannelijke vale gieren voor een kuiken. He tis voor het eerst dat twee ‘homo’s’ in de Amsterdamse dierentuin een jong ‘adopteren’. Twee weken geleden werd door een ander koppel ook al een ei uitgebroed. Het is voor het eerst in vijf jaar dat ARTIS zich kan verheugen op uitgebroede vale giertjes.

Het ei van het ‘homokoppel’ was los op de grond in de volière gevonden. De verzorgers legden het ei in de broedmachine, terwijl het mannenkoppel een nest bouwde op de rots in de gierenvolière, Daarom besloot de dierentuin het ei naar hun nest te verplaatsen, waar beide mannetjes het twee maanden lang om de beurt uitbroedden tot het uitkwam. De twee vaders verzorgen het kuiken goed, aldus ARTIS. Mannenkoppels zijn in het dierenrijk heel normaal: vooral onder vogels zijn regelmatig homoseksuele paren.

Lees ook:Homo pinguïns adopteren kuiken
Lees ook:Berlijnse homo-pinguïns verhuizen naar mannenverblijf
Lees ook:Rusland: ‘tijger en geit overtreden de wet door homoseksualiteit te promoten’
Lees ook:Homo pinguïns jatten eieren
Lees ook:Lesbische albatrossen krijgen kuiken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>