Berlijnse homo-pinguïns verhuizen naar mannenverblijf

In de Berliner Zoo, de dierentuin van Berlijn zijn de mannelijke koningspinguïns Stan en Olli onafscheidelijk. Jarenlang werd geprobeerd ze deel te laten nemen aan een Europees fokprogramma, maar tevergeefs: de twee mannetjes moeten niets van de hen omringende dames hebben.

Ze zijn overgebracht naar de dierentuin van Hamburg en komen in een verblijf met alleen mannetjes.  Het roze pinguïnskoppel is niet uniek: in Engeland broedden twee mannetjes een jaar of wat geleden een ei uit en New York kende een homostel, tot één van beiden uiteindelijk toch een vrouwtje achternaliep. De Berlijnse pinguïns krijgen in Hamburg wel andere namen: Kalle en Grobi.

Lees ook:Homo pinguïns jatten eieren
Lees ook:Homo pinguïns adopteren kuiken
Lees ook:ARTIS: ‘homostel’ vale gieren brengt jong groot
Lees ook:Homopinguïns taboe voor de tere kinderziel
Lees ook:Lesbische roze lepelaars in Avifauna

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>