Lesbische roze lepelaars in Avifauna

Ooit sponsorde COC Amsterdam de kolonie roze IMG_20160509_163009flamingo’s in de Amsterdamse dierentuin Artis. Dat was in betere tijden, zeg-maar toen ze geen geldzorgen hadden. Vogelpark Avifauna in Alphen aan de Rijn kent op dit moment een ware babyboom onder de vijftien roze lepelaars. Bij vier koppels kropen al acht jongen uit het ei en een paar zit nog te broeden. De kolonie van Avifauna telt niet genoeg mannetjes: voor vier vrouwtjes reden om als twee lesbische koppels aan de slag te gaan. Het ene stel heeft twee jongen en het andere zit nog te broeden.

 

‘Ze maakten gebruik van een donormannetje’, aldus de woordvoerder van Avifauna. ‘De dames hebben ieder twee eieren, dus het is een kolossaal nest.’ De roze lepelaar komt normaal voor in moerrassen en mangrovebossen in het Caribische gebied en noordelijk Zuid-Amerika. Ieder stel krijgt gemiddeld twee jongen. Volgens Avifauna zijn bij alle roze lepelaars in Europese dierentuinen meer geboortes dan in andere jaren. Misschien komt het door de relatief natte en warme zomers van de laatste jaren. Ook dit jaar hebben de zachte lente en de warme zomermaanden de tropische vogels in uitbundige broedstemming gebracht’, aldus het dierenpark.

Lees ook:Homo pinguïns jatten eieren
Lees ook:Homo schrijverskwartet bij Ihlia-Homodok
Lees ook:Erkenning roze mee-ouderschap in België in de pijplijn
Lees ook:Ruigpoten terug in Nederland
Lees ook:TV-tip: 3Doc, Gay Babyboom op NPO 3 – homo’s met kind of kinderwens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>