Homo pinguïns jatten eieren

De vadergevoelens waren te sterk om het te laten: in een Chinese dierentuin jatte een pinguïn homokoppel de eieren van heterovaders om ze zelf uit te broeden. Bij pinguïns broeden de mannetjes de eieren uit. Ondanks hun geaardheid hadden de twee homo’s de drang om vader te spelen, aldus een oppasser van de dierentuin. Ze legden een steen op de plek van de eieren, maar de andere vogels hielden de homo’s in de peiling, betrapte het koppel op heterdaad en verstootte het uit de groep. 

De Chinese verzorgers haalden de eieren bij het homostel vandaan, gaven ze aan de rechtmatige vaders terug en haalden de homo’s bij de andere vogels vandaan. Niet omdat ze homo’s discrimineren, maar om verdere ruzies te voorkomen, aldus de oppassers: ze willen de rust bewaren die de broedende mannetjes nodig hebben. Homoseksualiteit is bij pinguïns heel gewoon, maar zorgt telkens weer voor ophef in dierentuinen. Zo heeft in New York het pinguïnpaar Silo en Roy liefdevol een stenen ei uit te broeden. Na zes jaar kregen de twee echter ruzie: in 2005 verliet Silo zijn vriendje Roy voor een vrouwtje.

Lees ook:Homo pinguïns adopteren kuiken
Lees ook:Berlijnse homo-pinguïns verhuizen naar mannenverblijf
Lees ook:Lesbische roze lepelaars in Avifauna
Lees ook:ARTIS: ‘homostel’ vale gieren brengt jong groot
Lees ook:Homopinguïns taboe voor de tere kinderziel

1 Reacties // Reageer

One thought on “Homo pinguïns jatten eieren

  1. Eric

    Grappige vogels :P Zou wat zijn als het zo met onze kinderen zou gebeuren :)

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Homo pinguïns adopteren kuiken | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>