Lesbische albatrossen krijgen kuiken

De paus sprak er zijn afkeuring over uit en noemde homoseksualiteit onnatuurlijk, maar misschien moet hij de natuur toch eens nader bestuderen. Onlangs brachten twee lesbische albatrossen  samen een kuiken ter wereld. Het koppel leeft in de Royal Albatross Colony op South Island in Nieuw Zeeland. Het is niet uniek, maar wel ongebruikelijk dat lesbo albatrossen met succes een ei uitbroeden.

 

De moeders broedden om en om op het ei waarvoor één van de twee dames zich voor één keer aan een mannetje ‘had aangeboden’. Het is niet bekend wie de vader van het kuiken is. De vogels zijn een bedreigde diersoort: het kuiken is dit jaar slechts één van de 17 nieuwgeborenen in de vogelkolonie. De laatste 70 jaar telde de kolonie drie lesbische paartjes.

Lees ook:Homo pinguïns adopteren kuiken
Lees ook:Totaal geen kindermisbruik bij lesbische ouderschap
Lees ook:ARTIS: ‘homostel’ vale gieren brengt jong groot
Lees ook:Berlijnse homo-pinguïns verhuizen naar mannenverblijf
Lees ook:Vrouwenfeest bij COC Limburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>