Asscher: ‘Onbegrijpelijk dat bedrijven mensen afwijst om geaardheid’

Ook in Nederland kan het nog altijd: bedrijven die iemand afwijzen vanwege zijn of haar geaardheid. Het overkwam de 25-jarige Bas van der Meer uit Drachten: via Facebook liet hij weten dat hij om die reden voor een stage was afgewezen. Het bedrijf had op zijn Facebookpagina gezien dat hij een vriend had. Minister Asscher (PvdA) van Sociale Zaken  en Werkgelegenheid noemde het ‘onbegrijpelijk‘ dat bedrijven anno 2015 nog mensen vanwege hun geaardheid afwijzen.

‘Dit soort afwijzingen zorgen ervoor dat toekomstdromen eindigen in frustratie en dat talent wordt verspild.’ Discriminatie ‘is een ernstige zaak’ en ‘staat ook niet voor niets in de grondwet’, ook op basis van geaardheid. Hij benadrukte dat het van belang is dat Bas inderdaad aangifte doet – wat Van der Meer inderdaad heeft gedaan. Komend jaar komt er een campagne om alle werknemers en werkgevers ervan bewust te maken dat discriminatie niet kan, zei Asscher. Het discriminerende bedrijf is een groothandel in de agrarische sector. ‘We zijn een christelijk bedrijf en voor ons is dit een punt waar we ons niet mee verenigen mogen’, had de organisatie in een mail aan van der Meer geschreven: het bedrijf ‘kon’ Van der Meer niet aannemen.

Lees ook:Discriminatie op de arbeidsmarkt: Asscher wil ‘dit smerige fenomeen’ aanpakken
Lees ook:Justitie vervolgt bedrijfsleider Drachten die homoseksuele stagiair weigerde
Lees ook:Homoseksuele stagiair in gelijk gesteld: afwijzing is discriminatie
Lees ook:Sfeermeter test homovriendelijkheid op de werkvloer
Lees ook:KinderOmbudsman tegen homopesten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>