Homoseksuele stagiair in gelijk gesteld: afwijzing is discriminatie

De in Groninger student Bas van der Meer is in het gelijk gesteld door het College van de Rechten van de Mens. Hij komt uit Drachten, studeert aan de Hanzehogeschool Groningen en werd voor een stage afgewezen omdat hij openlijk voor zijn geaardheid uitkwam. Hij had als stagiaire gesolliciteerd bij een lanbouwmechanisatiebedrijf uit Drachten. De christelijke ondernemer ontdekte op zijn Facebook-pagina dat hij een vriend heeft.

De ondernemer kon daar vanwege zijn geloofsovertuiging niet mee leven. Het College heet de wet overtreden door hem op grond hiervan te weigeren: er is sprake van discriminatie, want het bedrijf had geen onderscheid mogen maken tussen een hetero of een homo. Hert is nog niet duidelijk wat de gevolgen voor het bedrijf zijn. ‘Fijn dat de wetgeving nog altijd boven geloofsovertuiging staat’, schreef Van der Meer op Facebook. Vandaag heeft hij een gesprek met de officier van justitie.

Lees ook:Justitie vervolgt bedrijfsleider Drachten die homoseksuele stagiair weigerde
Lees ook:Boete bedrijfsleider voor discrimineren homoseksuele stagiair
Lees ook:Discriminatie op de arbeidsmarkt: Asscher wil ‘dit smerige fenomeen’ aanpakken
Lees ook:Kerk mag verhuur aan homojongeren niet weigeren
Lees ook:Coalitiepartijen bakkeleien over homobrief scholen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>