KinderOmbudsman tegen homopesten

De KinderOmbudsman is in november een campagne gestart om de rechten van kinderen in ons land onder de aandacht te brengen. De campagne wordt gevormd door filmpjes van vier kinderen die te maken hebben met schendingen van kinderrecht. Zoals de jonge homo Dave die wordt geterroriseerd vanwege zijn geaardheid, terwijl de school niets doet.

 

Alle filmpjes zijn te zien op de website DeKinderOmbudsman.nl. ‘Ieder kind heeft het recht om te zijn wie hij is’, aldus de instantie die als doel heeft dat alle kinderen worden beschermd tegen discriminatie. Vanaf 1 april 2011 is de KinderOmbudsman het adres voor kinderrechten in Nederland, rechten die in 1989 zijn vastgelegd door de Verenigde Naties. Ons land is het 34e met zo iemand: Marc Dullaert.

Lees ook:Duitse homo’s/lesbo’s mogen elkaars kinderen adopteren
Lees ook:Petitie om meerouderschap regenbooggezinnen wettelijk te regelen
Lees ook:Colombia schaft verbod adoptie door same-sex koppels af
Lees ook:Meer dan Gewenst: ‘Rapport staatscommissie is goed nieuws!’
Lees ook:Rusland wil kinderen bij homo-ouders weghalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>