Sfeermeter test homovriendelijkheid op de werkvloer

COC Nederland lanceert vandaag de Sfeermeter, een site waarop iedereen kan testen hoe homovriendelijk zijn of haar werkvloer is – of niet. Van de uitkomsten wordt een top-100 samengesteld van meest homovriendelijke organisaties. De test kan worden gedaan op Sfeermeter.com, Facebook en Linkedin. De ranglijst zal komend najaar worden gepubliceerd. 

   

Onlangs bleek uit onderzoek dat één op de drie homo’s en één op de vier lesbo’s op hun werkplek in de kast blijven zitten. Wat discriminatie op het werk vanwege seksuele voorkeur betreft, gaf 7 procent van de homo’s en 14 procent van de lesbo’s aan daar last van te hebben. De wijze waarop een bedrijf omgaat met de roze medemens, zegt vaak veel over de algehele sfeer op de werkvloer: daarom is de naam Sfeermeter gekozen, aldus COC voorzitter Vera Bergkamp.

Lees ook:COC presenteert 100 homovriendelijke organisaties
Lees ook:Homo’s ervaren veel discriminatie op werkvloer
Lees ook:Nederlandse bedrijven relatief homovriendelijk
Lees ook:Weinig homodiscriminatie op Amerikaanse werkvloer
Lees ook:Minister Van Bijsterveldt onthult poster Coming Out dag

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sfeermeter test homovriendelijkheid op de werkvloer

  1. sportingact

    Ach die Vera toch. Ze zit zich kennelijk te vervelen en poept maar weer een sfeermetertje op. Ze kan beter een sfeermeter openen hoe de sfeer in het algemeen in dit land is. Ik denk dat de uitkomsten schrikbarend zullen zijn. Met name in de vier grote steden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>