Justitie vervolgt bedrijfsleider Drachten die homoseksuele stagiair weigerde

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de bedrijfsleider in Drachten vervolgen, die een stagiair weigerde omdat deze openlijk homoseksueel is. De 42-jarige man uit Opeinde weigerde de student een plek op een landbouwmechanisatiebedrijf in Drachten. ‘Als dat gebeurt, dan doemt het wetboek van strafrecht op’, zegt een woordvoerder van het OM.  ’Er is dan sprake van discriminatie vanwege homoseksuele geaardheid, en dat is strafbaar.’

Gisteren werd de 25-jarige student Bas van de Meer in het gelijk gesteld door het College van de Rechten van de Mens. Medewerkers van het bedrijf in Drachten hadden op de Facebookpagina van de  student gezien dat hij een vriend heeft en openlijk homoseksueel is. Het bedrijf was ‘heel open en eerlijk over de motieven’, aldus de woordvoerder, maar dat zal het bedrijf er ‘niet van vrijpleiten dat het zich wel degelijk aan discriminatie schuldig heeft gemaakt.’

Lees ook:Boete bedrijfsleider voor discrimineren homoseksuele stagiair
Lees ook:Homoseksuele stagiair in gelijk gesteld: afwijzing is discriminatie
Lees ook:Asscher: ‘Onbegrijpelijk dat bedrijven mensen afwijst om geaardheid’
Lees ook:Discriminatie op de arbeidsmarkt: Asscher wil ‘dit smerige fenomeen’ aanpakken
Lees ook:College rechten van de mens: ’12-maandeneis bloeddonatie geen discriminatie’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>