Discriminatie op de arbeidsmarkt: Asscher wil ‘dit smerige fenomeen’ aanpakken

@Erik Feenstra

Minister Asscher van Sociale Zaken wil discriminatie op de arbeidsmarkt aanpakken. Tijdens het debat in de Tweede Kamer zei hij donderdag dat hij meer zou willen doen om ‘dit smerige fenomeen’ aan te pakken, al stelde hij erbij dat dat ‘heel lastig’ is. Het debat ging met name over discriminatie bij sollicitaties, op grond van geloof, afkomst, geaardheid of leeftijd.

Deze week stelde het College van de Rechten van de Mens een stagiair in het gelijk die op grond van zijn geaardheid niet werd aangenomen bij een bedrijf in Drachten. Asschier vindt arbeidsdiscriminatie onrechtvaardig en onacceptabel en zei ‘niets liever te willen dan bedrijven te grillen die er zich schuldig aan maken.’  Een groot deel van de Kamer is ontevreden en vindt dat Asscher er meer werk van moet maken, maar de minister vindt het lastig: zo kan de overheid een bedrijf pas uitsluiten van opdrachten als dat bedrijf strafrechtelijk wordt vervolgd wegens discriminatie. ‘We kunnen dit niet alleen vanuit de overheid oplossen’, aldus Asscher. ‘Het is van het grootste belang dat het tegengaan van discriminatie door de samenleving wordt omarmd.’

Lees ook:Asscher: ‘Onbegrijpelijk dat bedrijven mensen afwijst om geaardheid’
Lees ook:COC pleit voor behoud Meldpunt Internet Discriminatie
Lees ook:Discriminatieverbod transgenders mogelijk in strafwet
Lees ook:Homoseksuele stagiair in gelijk gesteld: afwijzing is discriminatie
Lees ook:Asscher, Pechtold, Zijlstra e.v.a. bij COC’s Verkiezingsdebat 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>