Kenia: ‘stenig homo’s'-wet voorgesteld in parlement

Keniaanse parlementsleden hebben een wet ingediend die homo’s veroordeeld tot dood door steniging. Dat meldt PinkNews. De draconische wet werd voorgesteld door leden van de Republican Liberty Party. Volgen hen moeten de normen en waarden van de Keniaanse bevolking worden beschermd tegen homo-activisten die uit zijn op seksuele promiscu├»teit.

De nieuwe wet kan ook eigenaren van ‘bordelen met homoseksuele bijbedoelingen’ zwaar bestraffen, iets dat zou kunnen worden gebruikte tegen iedereen die samenwoont het een homoseksueel. Eerder dit jaar ondertekende de president van Kenia een wet die heteroseksuele polygamie legaliseert.

Lees ook:Kaart Obama homorechten aan tijdens bezoek aan Kenia?
Lees ook:Kenia moet roze organisaties erkennen
Lees ook:Christelijke leiders in Kenia komen op voor homorechten
Lees ook:Premier Kenia ontkent antihomo uitspraken
Lees ook:Rechtszaak mormoon: ‘Als homo’s kunnen trouwen, waarop kunnen mannen dan geen vier vrouwen hebben?’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>