Kenia moet roze organisaties erkennen

Kenia moet roze mensenrechtenorganisaties als ngo’s (non-gouvernementele organisatie) erkennen. Dt heeft het Keniaanse Hooggerechtshof bepaald in een principiële uitspraak over de grondrechten van alle burgers, ook minderheden. De directeur van de National Gay and Lesbian Human Rights Commission (NGLHRC) stapte naar de rechter omdat de Nationale NGO-raad in 2012 een aanvraag weigerde om de organisatie te registreren.

Registratie is in Kenia een wettelijke voorwaarde om er als ngo te kunnen werken. Het verzoek werd geweigerd, mede omdat homoseksualiteit in Kenia strafbaar is, maar de ngo in kwestie (een partner van het COC) richt zich op voorlichting en bevordering van mensenrechten en emancipatie van LHBT’s.  Bovendien vond de ngo de weigering in strijd met de Keniaanse Grondwet, het Afrikaanse Handvest voor de Rechten van de Mens en het Internationale Verdrag over burgerrechten en politieke rechten. De uitspraak van het Hooggerechtshof kan de weg effenen voor emancipatie van de roze Kenianen.

Lees ook:Kaart Obama homorechten aan tijdens bezoek aan Kenia?
Lees ook:Christelijke leiders in Kenia komen op voor homorechten
Lees ook:Kenia: ‘stenig homo’s'-wet voorgesteld in parlement
Lees ook:Premier Kenia ontkent antihomo uitspraken
Lees ook:Homo’s en lesbo’s kunnen opnieuw trouwen in Californië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>