Kaart Obama homorechten aan tijdens bezoek aan Kenia?

Barrack Obama is op weg naar Kenia. Het land is al weken in rep en roer voor de komst van ‘hun Amerikaanse president’, omdat zijn vader er geboren is. Tegenstanders van homorechten roeren zich. Achter de schermen wordt gespeculeerd of Obama homorechten ter sprake brengt. In de VS is het huwelijk opengesteld, maar in Kenia is het nog altijd minder goed toeven voor de roze medemens.

De Keniaanse bisschoppencoferentie is fel tegenstander van het ‘homohuwelijk’ en beschouwt he tals een puur westers fenomeen. Ruim 700 evangelische voorgangers in Kenia hebben hem gevraagd het niet over homorechten te hebben. Obama spreekt met de Keniaanse president Kenyatta. In 2013 bracht Obama een bezoek aan Afrika, maar sloeg Kenia over, omdat Kenyatta was aangeklaagd door het Internationaal Strafhof in Den Haag voor verkiezingsgeweld in 2008. Wegens gebrek aan bewijs ging hij vrijuit.

Lees ook:Obama uit kritiek in Kenia wegens gebrek aan homorechten
Lees ook:Kenia moet roze organisaties erkennen
Lees ook:Homobisschop luidt inauguratie Obama in
Lees ook:Kenia: ‘stenig homo’s'-wet voorgesteld in parlement
Lees ook:Premier Kenia ontkent antihomo uitspraken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>