Premier Kenia ontkent antihomo uitspraken

Premier Raila Odinga van Kenia beweert dat hij nooit heeft gezegd dat homo’s en lesbos achter slot en grendel moeten belanden. Afgelopen zondag zou hij hebben gezegd: ‘Als een man op heterdaad betrapt wordt terwijl hij seks heeft met een andere man, dan arresteren we ze, en of een vrouw met een andere vrouw ook.’ Hij zou eraan toegevoegd hebben dat Kenia een schoon land met nette manieren moest zijn en daar hoort sodomie niet in thuis.

 

Gisteren zei de premier dat hij geen opdracht had gegeven om homo’s en lesbo’s te arresteren, ook al is homoseksualiteit illegaal in Kenia. Odinga zegt nu dat hij zich realiseert dat er homorechten bestaan. Na zijn gewraakte uitspraken ontstak internationaal protest; Keniaanse homo’s en lesbo’s hielden een stil protest. De Gay and Lesbian Coalition of Kenia had telefoontjes gekregen van homo’s met hiv, die bang waren dat ze zouden worden gearresteerd als ze hun hiv-medicijnen zouden komen ophalen.

Lees ook:Homofoob Uganda verbiedt ngo’s
Lees ook:Kaart Obama homorechten aan tijdens bezoek aan Kenia?
Lees ook:Homo’s nog steeds slecht af in Zimbabwe
Lees ook:Is Ratelband ook homofoob?
Lees ook:Kenianen in alle staten vanwege homoseksuele leeuwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>