Christelijke leiders in Kenia komen op voor homorechten

Dat komt zelden voor in Afrika: prominente figuren die er opkomen vóór homorechten. In Kenia heeft een groep christelijke leiders een beweging opgericht die opkomt voor de rechten van homoseksuelen, omdat homofobie volgens hen niet tegen de wil van God indruist. De groep gaat homovriendelijke kerkdiensten organiseren en heeft boven de deur van één van de kerken in de hoofdstad Nairobi de regenboogvlag en een spandoek met de tekst ‘Iedereen is welkom’ opgehangen.

Predikant Michael Kimindu heeft de groep opgericht en zal zich samen met meer dan vijftig andere predikanten inzetten voor de rechten van homoseksuelen. Het is voor het eerst dat Keniaanse prominente gelovigen zich zo duidelijk voor homorechten uitspreken. In Kenia is homoseks verboden: daar staat 14 tot 21 jaar gevangenisstraf op. Over het algemeen worden mensen zelden veroordeeld, maar roze Kenianen worden wek vaak lastig gevallen door agenten en regelmatig slachtoffer van mishandeling.

Lees ook:Kaart Obama homorechten aan tijdens bezoek aan Kenia?
Lees ook:Premier Kenia ontkent antihomo uitspraken
Lees ook:Obama uit kritiek in Kenia wegens gebrek aan homorechten
Lees ook:Kenia moet roze organisaties erkennen
Lees ook:Homo rechten en Ontwikkelingshulp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>