‘Homo’s net zo’n bedreigend als terroristen’

Homoseksuelen vormen net zo’n bedreiging als terroristen. Dat zet Aden Duale, leider van de grootste regeringspartij van Kenia. Ook dit land lijkt zich aan te sluiten in de rij Afrikaanse landen die de roze medemens het liefste helemaal zien verdwijnen. ‘We moeten dit probleem op dezelfde manier aanpakken als terrorisme’, aldus Duale.

Ook in Kenia ‘hoort’ homoseksualiteit al lang tot crimineel gedrag. Duale pleit voor de harde ‘Oeganda-lijn’, maar denkt niet dat de al bestaande antihomo-wetten hoeven te worden aangescherpt. Hij vertelde dat er sinds 2010 door de politie 595 zaken rond homoseksualiteit zijn onderzocht.

Lees ook:Politierazzia’s in homozaken Maleisië
Lees ook:Kenianen in alle staten vanwege homoseksuele leeuwen
Lees ook:Premier Kenia ontkent antihomo uitspraken
Lees ook:Albayrak versoepelt regelgeving homo asielzoekers
Lees ook:Homo’s Oeganda kunnen levenslang achter de tralies

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>