EuroGames 2011 in Rotterdam

Rotterdam is er klaar voor: de 13e editie van de EuroGames, die van woensdag 20 tot en met zondag 24 juli 2011 in de havenstad plaatsvinden. Het belooft het grootste roze evenement ooit te worden dat ooit in de Maasstad. De officiële openingeceremonie is op donderdag 21 juli in de Ahoy. Daar vindt ook het (gratis) slotfeest op 23 juli plaats; dan wordt het programma geopend met het meezingfestijn Rotterdam Zingt. Naar verwachting komen meer dan zesduizend deelnemers vanuit heel Europa om te sporten, cultuur op te snuiven en te feesten. Inschrijven voor sporten kan nog tot en met vrijdag. Het programma biedt 26 sporten en een uitgebreid cultuurprogramma.

 

Het Colourfestival is het culturele en muzikale onderdeel van de EuroGames. Als de organisatoren het voor het zeggen zouden hebben, wordt dat een jaarlijks terugkerend homofestival in Rotterdam, maar dat zal afhangen van financiering: iets dat in tijden van bezuinigingen niet vanzelfsprekend is. Het festival biedt onder meer muzikale optredens in de Ahoy, een filmprogramma in Lantaren/Venster en een kunstroute door de stad.

Lees ook:EuroGames 2011 krijgt subsidie van Rotterdam
Lees ook:Hoe roze is Rotterdam eigenlijk?
Lees ook:Gay Games Keulen stevenen af op succes
Lees ook:Rotterdam Pride – 24 t/m 27 september
Lees ook:EK Vrouwenvoetbal: Oranje zet Rotterdam op stelten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>