EuroGames 2011 krijgt subsidie van Rotterdam

De stichting EuroGames Rotterdam krijgt van het College van de havenstad 1 miljoen euro subsidie om de EuroGames 2011 te organiseren. Dat zei sportwethouder Peter Lamers zondag op de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de roze Rotterdamse organisaties. De EuroGames kunnen bijdragen bij aan een homovriendelijk klimaat.

De Europese homospelen sluiten aan bij de ambitie van de stad om meer mensen te laten sporten. Bovendien kan sport dienen als maatschappelijk bindmiddel tussen alle groepen in de stad: een tweede doel dat het stadsbestuur nastreeft. De EuroGames 2011 Rotterdam vinden plaats van 20 tot en met 24 juli 2011. In de buurt van de Ahoy wordt een Olympisch dorp ingericht. Er worden zo’n 6000 sporters uit heel Europa verwacht. De stad verwacht extra inkomsten van minimaal 5 miljoen euro.

Lees ook:Hoe roze is Rotterdam eigenlijk?
Lees ook:EuroGames 2011 in Rotterdam
Lees ook:COC Rotterdam dreigt subsidie kwijt te raken
Lees ook:Tariq Ramadan en de homo’s
Lees ook:Kabouter Buttplug geen mascotte Eurogames

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>